Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2009 18:43 - Ама че работа! Да се радваме като либийци на британската милост
Автор: hri100cvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 312 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2009 18:46


Вълна на разбирателство и едва ли не радост залива българските институции от новината, че Британия помилвала Майкъл Шийлдс. Преди това той бе осъден  за опит за убийство у нас и трябваше да изтърпи 15 години лишаване от свобода. Обаче Нейно Величество си изиска поданика да лежал на Острова. А нашите даже за очи не се заинатиха.
Сега и помилването е законно, заявява в позиция Министерството на правосъдието. Законно може да е, но не е морално, би опонирал обикновеният българин. Морално би било държавата ни да защитава достойнството на гражданите си, особено, ако пиян хулиганин тръгне да троши главите им с камък, затова, че си вършат работата. Щом има нови доказателства за невинноста на Шийлдс, нека ги гледа български съд, ако, че британците и преди можеха да ги предоставят. Делото не бе два или три дни, точи се достатъчно дълго. А щом има и друг, признал вината си, да го прати Джак Стро пред нашата Темида. А така убиван има, виновен няма - единият пуснат, другият не е задържан. Пък уж британците били перфектни по отношение на закона и морала. Перфектни - дуки!  Те Меграхи помилваха, дето цял самолет взриви над Локърби и уж щеше да бъде пример на неотстъпчивостта в борбата с тероризма, че един футболен хулиган ли ще ги накара да се замислят. 
Обаче и турците може да четат какво става по света. Нали техен човек закла две английскии момчета след мач в Истанбул. Ако сега рекат да го помилват, представяте ли си какъв вой ще се вдигне на Острова.
Пък нашите институции, за да не мълчат съвсем, плещат глупости - получили били нови доказателства,  не били получили нови доказателства, по европейска конвенция станало освобождаването, имали онези право.  Ами, поне зарадвайте се открито - като либийци на британска милост. Въпреки, че либийците не толкова свободата на Меграхи, а националната си воля приветстваха. Защото успяха да я наложат, с пари или без, над световната сила. Ние пък можем да пляскаме с ръце, че не остана случай, охлаждащ отношенията с Кралството. Тежък камък ни свалиха от врата, така да се каже.


Тагове:   морал,   справедливост,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hri100cvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14092
Постинги: 6
Коментари: 4
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930